ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ 2 (ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΓΚΟΥΓΚΛ ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΕΙ!!!!!!)


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

ΛΟΓΟ  ΦΙΜΩΣΕΩΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΚΟΥΓΚΛ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΕΔΩ: https://ellhnkaichaos2.wordpress.com/


Tuesday 18 December 2012

Συνήθη Λάθη Που Κάνουν Οι Αθλητές Μαχητικών Αθλημάτων Σχετικά Με Την Προπόνηση Δύναμης Και Φυσικής Κατάστασης Τους

http://www.crossgym.gr/el/martial-arts-conditioning/martial-arts-conditioning-articles/48-common-mistakes-that-combat-athletes-are-doing-in-their-strength-and-conditioning-training

Ευρετήριο Άρθρου
Συνήθη λάθη που κάνουν οι αθλητές μαχητικών αθλημάτων σχετικά με την προπόνηση δύναμης και φυσικής κατάστασης τους
Λάθος Νο 2: Να βασίζετε την προπόνηση σας σε μηχανήματα γυμναστικής
Λάθος Νο 3: Nα μην κάνουμε ζέσταμα όταν κάνουμε βάρη
Mistake No 4: Neglecting your Nutrition
Mistake No 5: Not sleeping enough
Mistake No 6: Relying on supplements for results
Mistake No 7: Not keeping a training log
Όλες οι Σελίδες


Λάθος Νο 1: Να γυμνάζεστε σαν Body builder


Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας σοβαρός αθλητής μαχητικών αθλημάτων είναι να πάει γυμναστήριο και να γυμνάζετε σαν Body builder.

alt

Πριν βγάλετε εσφαλμένα συμπεράσματα θέλω να τονίσω ότι δεν έχω τίποτα με τα γυμναστήρια. Τα περισσότερα κάνουν καλή δουλειά αν ο στόχος σας είναι να κάνετε body building. Όμως, όπως φαίνετε από τις ερωτήσεις που δεχόμαστε κατά καιρούς, υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση σχετικά με την άσκηση για τα μαχητικά αθλήματα και το body building. Έτσι θα αναγκαστώ εδώ να πω τα πράγματα ωμά και ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες.
Το Body building είναι ένα διαφορετικό άθλημα και οι μέθοδοι προπόνησης του είναι εντελώς ακατάλληλες για τον πολεμικό τεχνίτη. 
Σαν αθλητής των πολεμικών τεχνών είναι πολύ καλύτερα να γυμνάζεστε σε δικό σας χώρο ή στην σχολή σας παρά σε οποιοδήποτε συνοικιακό γυμναστήριο.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
Τα λεγόμενα συνοικιακά γυμναστήρια έχουν πάρα πολλούς κανόνες που κάνουν την ζωή δύσκολη σε ένα αθλητή που θέλει να γυμναστεί σωστά. Ο σκοπός σας είναι να γυμνασθείτε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταση και συγκέντρωση. Είναι πραγματικά σπαστικό όταν ο γυμναστής του γυμναστήριου σας κάνει παρατήρηση γιατί ο ιδρώτας σας έχει δημιουργήσει λίμνη στο πάτωμα ή γιατί κρατάτε τον πάγκο για πολύ ώρα.
Δεν είναι καθόλου αστείο να γυμνάζεστε σε ένα χώρο που όλοι σας κοιτούν περίεργα κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μια σοβαρή άσκηση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κλισέ ενός συνοικιακού γυμναστηρίου. Πόσους αλήθεια έχετε δει να κάνουν βαριές άρσεις θανάτου, αρασε με την μπάρα ή με αλτήρα, επολε ή ζετε. Πραγματικά πολύ λίγους. Είναι όμως ακριβώς ασκήσεις σαν και αυτές και άλλες παρόμοιες που έχουν πραγματική αξία για έναν αθλητή. Είναι πολύ εκνευριστικό να σε ρωτούν κάθε φορά τι είναι αυτά που κάνεις ή να σε κοιτούν σαν ούφο όποτε βάζεις  ‘πάρα πολλά κιλά στην μπάρα’.

Όλοι μας έχουν δει δεκάδες παραδείγματα από αθλητές που δούλευαν σαν body builder και βρέθηκαν προ μεγάλης έκπληξης όταν αντιμετώπισαν αντιπάλους κατά πολύ ελαφρύτερους αλλά με τρομερή δύναμη εκρηκτικότητα και αντοχή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το body building είναι ένα ωραίο αλλά διαφορετικό σπορ και δεν έχει σχέση με τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα. Οι μέθοδοι προπόνησης του είναι αντιπαραγωγικές και φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε σαν αθλητές των μαχητικών αθλημάτων. Ο λόγος είναι ότι η φιλοσοφία του body building επιτάσσει αργή κίνηση στην οποία αισθάνεστε τον μυ να δουλεύει κάθ' όλη την διάρκεια της άσκησης έτσι ώστε να πάρει όγκο. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που επιδιώκετε. Αν θέλετε να έχετε εκρηκτικότητα και ταχύτητα στην κίνηση σας πρέπει να δουλεύετε με εκρηκτικότητα και ταχύτητα. Ότι σπέρνετε αυτό και θα θερίσετε.

Τα περισσότερα συνοικιακά γυμναστήρια έχουν πολύ πολυκοσμία. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε ένα αρασε με μπάρα την ώρα που ένας περίεργος νεαρός περνάει από κοντά; Είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο και για τους δυο σας. Πέρα από αυτό περισσότεροι τύποι που συχνάζουν σε γυμναστήρια έρχονται κυρίως για τον κοινωνικό περίγυρο. Για να ποζάρουν σφίγγοντας τους κλασικούς μυς παραλίας στον απέναντι καθρέφτη και έτσι να εντυπωσιάσουν την ξανθούλα που κάθετε στο μηχάνημα προσαγωγών. Αν θέλετε να έχετε σοβαρά αποτελέσματα πρέπει να γυμνάζεστε με ένταση και με πραγματικά μαχητικό πνεύμα. Να επιτίθεστε στα βάρη σαν να είναι ο αντίπαλος σας. Το μάτι σας πρέπει να γυαλίζει. Όσο περισσότερο ιδρώνετε στο γυμναστήριο και γενικά στην προπόνηση σας, τόσο λιγότερο θα ματώσετε στο ρινγκ. Την άσκηση με τα βάρη και γενικά την προπόνηση φυσικής κατάστασης θα πρέπει να την βλέπετε σαν μια κλίνη δοκιμών. Κάτω από μετρίσιμες συνθήκες προσομοιάζετε όσο καλύτερα μπορείτε την ένταση και την καταπόνηση που θα δεχτεί το σώμα σας κατά την διάρκεια του αγώνα. Μετά αυξάνετε την καταπόνηση σταδιακά με σκοπό να μάθετε στο σώμα σας να αντέχει, να βγάζει δύναμη  και εκρηκτικότητα και να παράγει μέγιστο έργο μέσα στον αγώνα. Αυτά για να τα πετύχετε είναι καλύτερα να γυμνάζεστε σε δικό σας περιβάλλον είτε σπίτι σας είτε στην σχολή σας. Βάλτε την μουσική που σας αρέσει ή δουλέψτε μαζί με τους συναθλητές σας παρακινώντας ο ένας τον άλλο να τα δώσει όλα.

Αν επιμένετε πάλι να πάτε γυμναστήριο ψάξτε να βρείτε ένα με επαγγελματικό περιβάλλον και αθλητές που αντιμετωπίζουν την προπόνηση με την πρέπουσα σοβαρότητα. Μην αναζητήσετε κάποιο με πολλά και εντυπωσιακά μηχανήματα. 
Δουλέψτε με συγκέντρωση και ένταση μέσα σε σοβαρό περιβάλλον και να είστε σίγουρος ότι θα έχετε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Εν συντομία λοιπόν, το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε αν είστε αθλητής μαχητικών αθλημάτων είναι να προπονηθείτε σαν body builder.


26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις