ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ 2 (ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΓΚΟΥΓΚΛ ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΕΙ!!!!!!)


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

ΛΟΓΟ  ΦΙΜΩΣΕΩΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΚΟΥΓΚΛ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΕΔΩ: https://ellhnkaichaos2.wordpress.com/


Wednesday 3 November 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ» ΚΑΙ ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ

ΥΦΗΓΕΣΙΑ Ο.Ε.Α. – ΟΜΑΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ» ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΝΤΙΜΕΤΑΤΡΟΝ» ( anti-metatron-plegma.blogspot.com ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» (ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ «PA-SY-A.GR», ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ – 666 – ΜΕΤΑΤΡΟΝ» ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ eumolpos.blogspot.com


ΒΟΛΟΣ 02.11.2010


ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ» ΚΑΙ ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» ΥΠΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΣΤΟΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΛΛΑΔΟΣ», ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ – 666 – ΜΕΤΑΤΡΟΝ» ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΥΠΕΡΣΤΟΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: «ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ.


ΚΕΙΜΕΝΟ:

ΚΑΤΑΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΕΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΑΙΣ ΣΤΟΑΙΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ» ΚΑΙ ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΤΑΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΝ ΘΕΟΣΟΦΙΚΑΙΣ ΣΤΟΑΙΣ ΜΕ ΠΡΩΚΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ (ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ) ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ – 666 – ΜΕΤΑΤΡΟΝ» ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΡΡΙΨΕΩΣ ΛΑΣΠΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΤΡΙΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΞΕΤΕ ΜΕ …«ΣΟΒΑΡΑ» ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΛΑΛΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠΟΠΕΙΡΑΣΘΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ, ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΚΟΠΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ).

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ», ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ – 666 – ΜΕΤΑΤΡΟΝ» ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.», ΣΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΤΡΙΩΝ ΜΠΟΡΔΕΛΟΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΠΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ, ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΑΡΡΕΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΔΟΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΤΡΙΩΝ ΜΠΟΡΔΕΛΟΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ», ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ», ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΑΞΙΟΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΜΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Ή ΜΗ. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ – ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ-ΜΑΣΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Η ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΘΗΝΩΝ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΚΑΙ ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕΣΩ ΟΛΜΩΝ ΓΟΜΩΣΕΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η Ο.Ε.Α. ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΝΕΥ ΕΤΕΡΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. ΔΙ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΟΛΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΒΟΛΗΣ. ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ Η ΤΥΧΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ» ΧΡΗΣΤΟΦΑΡΕΙΖΗΣ Ή ΦΡΙΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ «ΕΛ.ΑΣ» Ο ΕΤΑΙΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΦΑΡΕΙΖΗΣ Ή ΦΡΙΖΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ, ΕΑΝ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΤΡΙΩΝ ΜΠΟΡΔΕΛΟΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΑΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΜΕΤΑΤΡΟΝ», ΤΟΥ «PA-SY-A.GR» KAI TOY EUMOLPOS.BLOGSPOT.COM, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΙΔΡΥΣΑΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΤΕ ΨΕΥΔΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ ΜΗΤΡΟΓΑΜΗΣ «ΕΥΜΟΛΠΟΣ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ EUMOLPOS.BLOGSPOT.COM, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΝΤ’ ΑΥΤΩΝ Η Ο.Ε.Α. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ, ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΥΣΤΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ», ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.» ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ – 666 – ΜΕΤΑΤΡΟΝ».

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΜΕΤΑΤΡΟΝ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ» ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΙΠΟΤΕ (ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ), ΗΤΟΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ «ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ» ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΩΣΤΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α..
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΗΤΟΙ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Ή ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΗ «CIA» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΗ «NSA» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΥΠ/ΕΥΠ».

Η Ο.Ε.Α. ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ – ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΜΟΙΩΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ», ΤΗΣ «Γ.Α.Δ.Α.», ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ – 666 – ΜΕΤΑΤΡΟΝ» ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.» ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ – 666 – ΜΕΤΑΤΡΟΝ».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΔΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΗΣ ΥΦΗΓΕΣΙΑΣ Ο.Ε.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.


ΥΦΗΓΕΣΙΑ Ο.Ε.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΤΜΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΛΗΤΗΡΟΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΧΡ. ΓΙΑΝΝΗ
ΟΔΟΣ: ΕΛΠΙΔΟΣ 12, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ - ΕΛΛΑΣ
Α.Δ.Τ.: Δ.424419 – Τ.Α. ΒΟΛΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο.Ε.Α. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ "ΚΥΠ/ΕΥΠ" ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΨΕΥΔΕΛΛΗΝΩΝ:
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html

ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ο.Ε.Α. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΔΕΛΦΩΝ "ΤΑΤΑ" (ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΑ.ΣΥ.Α" - ΑΝΤΙΜΕΤΑΤΡΟΝ - ΕΥΜΟΛΠΟΣ - ΚΛΠ) ΥΒΡΙΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ - ΚΑΙ ΕΧΘΡΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΩΝ ΨΕΥΔΕΛΛΗΝΩΝ:
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html

ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ο.Ε.Α.:
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_16.html


Το ιστολόγιο καλεί τις τρείς ως ανω μπορδελοιστοσελίδες των εκφυλισμένων προδοτόσκυλων νεοψευδελλήνων να πάψουν τις συκοφαντίες τους και τις ύβρεις εναντίον της Ο.Ε.Α. και ειδικώς εναντίον των τελευταίων ελλήνων πατριωτών ηρώων, Σολωμό Σολωμού, πιλότο Ηλιάκη, και Σταύρο Λάλα οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την Ελλάδα, διότι όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτά τα καθάρματα αυτών των βρωμερών ιστοσελίδων δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη με τι είδους και με τι μεγέθη δυνάμεων τα βάζουν, και το τέλος τους θα είναι άθλιο και αυτό που αρμόζει σε εφιαλτικά αποβράσματα, αν δεν αλλάξουν αμέσως τώρα συμπεριφορά και αν δεν ζητήσουν συγγνώμη από τους ως άνω ήρωες που θρασυδείλως και συμπλεγματικώς αυτοί εξύβρισαν, ειδάλλως ο κρότος που θα κάνει η πτώση αυτών των υπεροπτικών μικροσκοπικών ψευδελλήνων, θα είναι ανάλογος προς παραδειγματισμό των επόμενων γενεών των νεοελλήνων στις επόμενες εκατονταετίες..

Τέλος παραθέτουμε ενδεικτικά άρθρα και συνεντεύξεις που αφορούν τον έλληνα πατριώτη και ήρωα αρχικατάσκοπο υπέρ της Ελληνικής Εθνικής Ασφαλείας Στάυρο Λάλα, τα οποία δίνουν πληθώρα στοιχείων για την διαλεύκανση της υπόθεσης και την ιστορική αλήθεια…
Όπως γράφουν τα κάτωθι άρθρα ο Λάλας μέσα σε 2 μόνο χρόνια (1991-1993) είχε παραδώσει 240 απόρρητα έγγραφα των Αμερικανοεβραίων στην Ελληνική Πλευρά(!!!) ...μέχρι που για το "ευχαριστώ" τον πρόδοσε η εβραιοφάρα των Μητσοτάκηδων-Βενιζέλων-Μπεν Σαλόμ.
Έτσι εξηγείται η λύσσα των μισελλήνων "Αδελφών Τατά" και των προισταμένων τους, εναντίον του. Οτιδήποτε Ελληνικό το πολεμούν, ώστε και με αυτό τον τρόπο να αποθαρρύνουν τυχόν μελλοντικούς Έλληνες να δράσουν πατριωτικά και υπέρ της Ελληνικής Εθνικής Ασφαλείας και υπερ των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της ευημερίας της χώρας.
Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες του διαδικτύου να μπουν στις τρεις ως ανω μπορδελοιστοσελίδες και να τους σαπίσουν διανοητικά στο ξύλο με χιλιάδες υβριστικά e-mail εναντίον τους μέχρι να αναγκαστούν να κλείσουν το προδοτικό βρωμομάγαζό τους, αν τους έχει απομείνει τσίπα και φιλότιμο πάνω τους, που πολύ αμφιβάλλουμε.



Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μία προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή της χώρας με τα Σκόπια. Ο Λάλας το γνώριζε. Όμως το έμαθαν και λάθος άνθρωποι.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Για τη CIA, ο Στηβ Λάλας, πρώην υπάλληλός της σε εμπιστευτικές θέσεις, είναι ένας προδότης. Για τους Έλληνες, ένας πατριώτης που κατάφερε να κατασκοπεύει την πιο ισχυρή μυστική υπηρεσία του κόσμου.



Η ιστορία του Λάλα δεν είναι μια ιστορία κατασκοπίας μόνο. Είναι αυταπάρνησης, πατριωτισμού και μαζί ντροπής και προδοσίας. Τα δύο πρώτα ανήκουν αποκλειστικά στον ΣΤΑΥΡΟ.


Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια χούφτα Κυπατζήδων, πολιτικών και επαγγελματιών της υποτέλειας.


Το τραγικό για τον Σταύρο Λάλα είναι πως πλήρωσε για όλα.

Το 1993, είδα για πρώτη φορά το πρόσωπο του Σταύρου Λάλα. Η εκδικητική αμερικανική κρατική μηχανή, για παραδειγματισμό, άφησε να κάνουν το γύρο του κόσμου τα πλάνα με ένα μικρόσωμο άντρα, δεμένο με αλυσίδες, ανάμεσα σε πράκτορες του FBI.

Ο Λάλας είχε συλληφθεί για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας.

Οι αμερικανικές Αρχές, στο κατηγορητήριό τους, του χρέωναν πάνω από 700 απόρρητα σήματα που είχε διοχετεύσει στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Αν η τραγική φυσιογνωμία του αλυσοδεμένου Σταύρου δεν ήταν τόσο πραγματικά συγκλονιστική, η είδηση της σύλληψής του θα έμοιαζε απλώς με ανέκδοτο: «Ένας Έλληνας πράκτορας στην καρδιά της CIA».

Ο Σταύρος έμεινε 12 χρόνια και 4 μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Αρκετά για να γίνω από νεαρός δημοσιογράφος, που έβλεπε απλώς με απορία εκείνες τις σκληρές εικόνες, ένας δημοσιογράφος που προσπαθούσε να απαντήσει στις απορίες για τη σύλληψή του. Πριν από χρόνια κατάφερα να έχω μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όταν ήταν υπό κράτηση.

Δεν έλυσα πολλές από τις απορίες μου τότε, αλλά έμαθα πως υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σταύρο, που μέσα από τη φυλακή, σε ομηρία, τολμούν να λένε: «Πες στους Έλληνες πως θα το ξανάκανα. Όπως όλοι σας». Όταν το Νοέμβριο του 2007 η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στον Λάλα να πετάξει προς την ελευθερία και την Ελλάδα, συναντηθήκαμε στη Χρυσούπολη.

Ο Σταύρος για πρώτη φορά έβλεπε το γιο του, μετά τη γέννησή του, έφηβο. Και τον άλλο του γιο, με ειδικές ανάγκες, και τη γυναίκα του Μαρία μετά από 15 χρόνια. Ο Σταύρος προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την αγάπη του κόσμου. Ψάχνει όλα όσα του έχουν διαφύγει, και κυρίως τη ζωή.

Πατέρας, σύζυγος, ελεύθερος άνθρωπος, με καθυστέρηση. Έζησε 30 χρόνια περισσότερο με τις αποφάσεις του παρά με τους συνανθρώπους του. Ανησυχεί για πολλά, αλλά είναι σίγουρος για ένα:
«Με πρόδωσαν αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από μένα και μετά με εγκατέλειψαν. Αλλά αν χρειαζόταν θα έκανα και πάλι τα ίδια».

Η στρατολόγηση από Έλληνα πράκτορα


Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αμερική. Γιος μετανάστη, μετά τον ελληνικό Εμφύλιο. Μεγάλωσε με την ένταση της πατρικής νοσταλγίας για την πατρίδα και τις διηγήσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πατρίδα ήταν γι’ αυτόν Κολοκοτρώνηδες, κατορθώματα, νικηφόρες μάχες με τους Γερμανούς και μια γλυκιά προσμονή. Αργότερα θα ανακάλυπτε πως ήταν και προδότες.

«Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, πώς να σου πω. Πειθαρχία, θα σέβεσαι, θα ακούς… Ο πατέρας μου ήταν αυστηρός, Θεός σχωρέσ’ τον.

Ήρθε στην Ελλάδα 8 χρονών από τη Μικρά Ασία, με την καταστροφή εκεί πέρα, στη Σμύρνη, και πήγε στην Κρήτη. Και ήταν στο στρατό εδώ πέρα, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πάλι, στον πόλεμο, στο αντάρτικο, τον Εμφύλιο Πόλεμο, δυστυχώς, που είχαμε. Ύστερα, τέλη ’49-’50, πήγε Αμερική. Εκεί πέρα γεννήθηκα εγώ και ο αδερφός μου και ξέραμε: σχολείο, εκκλησία…

Ωραία χρόνια. Ο πατέρας μου, και πιο πολύ ο παππούς μου, που έχω και το όνομά του, Σταύρο τον λέγανε, μου έλεγε για τη Μικρά Ασία. Μου έλεγε για το χωριό μας, λεγόταν Κάτω Παναγία. Ύστερα, οι Τούρκοι, που πήρανε τα μέρη, Αλάτσικα το βγάλανε. Και μου έλεγε. Μας λέγανε για την Ελλάδα πάντοτε. Συγγενείς που είχαμε, φωτογραφίες. Και μικρός, 16 χρονών, με έστειλε ο πατέρας μου στην Ελλάδα.

Και γνώρισα συγγενείς μου και από του πατέρα μου το σόι και από της μητέρας μου την οικογένεια. Ήταν πολύ όμορφο αυτό το ταξίδι, είχα άγχος γιατί δεν ήξερα κανέναν, αλλά οι συγγενείς με έκαναν και αισθάνθηκα όμορφα. Μετά έφυγα στον πόλεμο, στο Βιετνάμ. Είχα μείνει πίσω στα μαθήματα και θα με παίρνανε φαντάρο, γιατί παίρνανε με κλήρους τότε. Και εγώ άργησα. Θα με παίρνανε. Αποφάσισα και ο πατέρας μου λέει, τότε ήταν και πόλεμος, φασαρίες… Η μητέρα μου ήθελε να με στείλει εδώ πέρα, αλλά ο πατέρας μου είπε όχι, γιατί θα ήμουν λιποτάκτης. Δεν θα μπορώ να ξαναγυρίσω. Πήγα στο στρατό, παιδεύτηκα και από εκεί και πέρα…»

«ΕΚΑΝΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ»

Ο Σταύρος υπηρέτησε στο Βιετνάμ, στο Λάος και στην Καμπότζη την εποχή των μυστικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Τραυματίστηκε στο Λάος. Από κει στρατολογήθηκε στη CIA, στάλθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Και στις παλιές διηγήσεις του παππού για τη Μικρά Ασία. Εκεί γνωρίστηκε με κάποιον Έλληνα που δούλευε στην ελληνική πρεσβεία. Στην πραγματικότητα, ήταν πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με διπλωματική κάλυψη. Ο Σταύρος θυμάται μάλλον ρομαντικά εκείνη την επαφή που οδήγησε στη στρατολόγησή του το 1977.

«Αυτός ο άνθρωπος ζει ακόμη και θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω. Με είχε πλησιάσει τότε και μου λέει: “Είσαι Έλληνας, θέλουμε να μας βοηθήσεις, δεν βλέπεις τι έχει γίνει στην Κύπρο; Θέλουμε να μας δώσεις πληροφορίες”. Ήθελα και εγώ να βοηθήσω την πατρίδα μου και άρχισα να δίνω πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις. Δεν έβλαπτα την Αμερική, απλώς υπηρετούσα τη χώρα μου».

Ο Σταύρος Λάλας δεν θέλει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που έδωσε. Τα κατηγορητήρια εναντίον του στις ΗΠΑ είναι ακόμη ανοιχτά. Στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν πως ο Λάλας υπήρξε ο σημαντικότερος Έλληνας πράκτορας μετά τον πόλεμο. Έδωσε πληροφορίες για τη διάταξη του τουρκικού στρατού, τις αποβατικές δυνάμεις, τον εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ. Όσα δεν μπορούσε να δώσει ένα ολόκληρο δίκτυο πρακτόρων. Το επόμενο πόστο του Σταύρου Λάλα θα είναι στην αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι.

Είναι λίγο πριν τη δίνη του πολέμου στα Βαλκάνια, αλλά και την προσωπική του. Εκεί θα ζήσει στη δίνη του έρωτα με μια Ελληνίδα φοιτήτρια τη Μαρία Μαιδανού την οποία και θα παντρευτεί.

Ο σταύρος υπηρέτησε στο βιετνάμ, στο λάος και στην καμπότζη την εποχή των μυστικών επιχειρήσεων των ηπα. τραυματίστηκε στο λάος. Από κει στρατολογήθηκε στη CIA, στάλθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Εκεί γνωρίστηκε με κάποιον έλληνα που δούλευε στην ελληνική πρεσβεία. στην πραγματικότητα ήταν πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με διπλωματική κάλυψη.

Επόμενο πόστο, η Κωνσταντινούπολη. «Έκανα ό,τι μπορούσα για την πατρίδα. Περνούσα κρυφά τον Έβρο και έδινα πληροφορίες σε κάποιον που τον έλεγαν Γιώργο. Όσους συναντούσα τους έλεγαν Γιώργο. Ήταν σε εξέλιξη τότε μεγάλα γεγονότα και χρειαζόταν η πατρίδα αυτές τις πληροφορίες».

Η συμβολή του Λάλα ήταν μεγάλη στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής κρίσης το Μάρτιο του 1987. Τα στοιχεία που έδωσε ήταν καθοριστικά για τις ελληνικές διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου και στην επιτυχή έκβαση για την Ελλάδα. Το 1989 όμως ο Λάλας παίρνει μετάθεση για Ταϊβάν. Η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για το Σκοπιανό, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειαζόταν πληροφορίες για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό και ο «χρυσός» πράκτορας πιεζόταν να ζητήσει μετάθεση σε πιο χρήσιμο για την Ελλάδα πόστο. Καταφέρνει τελικώς να μετατεθεί στην Αθήνα ως υπεύθυνος για τη μετάδοση σημάτων από τον κλωβό ασφαλείας επικοινωνιών της αμερικανικής πρεσβείας. Όλα τα πολύ σημαντικά σήματα περνούν από τα χέρια του και δίνονται σε Έλληνες πράκτορες.

«Τα σήματα μετά τη μετάδοσή τους έπρεπε να τα καταστρέφω. Εγώ τα έβαζα στην τσέπη μου και τα έδινα σε κάποιον. Τον συναντούσα σε ένα πάρκο και σε μια γκαρσονιέρα. Ήταν σήματα για τα Βαλκάνια. Πάρα πολύ σημαντικά, που βοήθησαν την κυβέρνηση να κάνει διπλωματικούς ελιγμούς. Νόμιζα πως ήμουν προστατευμένος, αλλά δεν ίσχυε.

Κάποια στιγμή, τον Απρίλιο του 1993, έφτασε σήμα για να πάω στην Αμερική για κάποια σεμινάρια. Η γυναίκα μου ήταν έγκυος και το χρησιμοποίησα για να μην πάω. Κάτι μου έλεγε το ένστικτό μου. Μου είπαν πως ήταν για τρεις μέρες. Μόλις έφτασα στην Ουάσιγκτον, έμεινα δύο μέρες σε ένα ξενοδοχείο και είχα αντιληφθεί πως κάποιοι με παρακολουθούσαν.

Την τρίτη ημέρα με συνέλαβαν. Μου έδειξαν βίντεο και φωτογραφίες την ώρα που έκλεβα τα έγγραφα. Πράκτορες του FBI είχαν παγιδεύσει την πρεσβεία με κάμερες και τα είχαν καταγράψει όλα. Επίσης, με παρακολουθούσαν όταν πήγα να παραδώσω τα έγγραφα. Με πέρασαν από ανιχνευτή ψεύδους.

Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Πέρασα δεκατρία χρόνια στη φυλακή και άλλα δύο σε περιορισμό. Έμεινα ξεχασμένος στη φυλακή, απέκτησα προβλήματα υγείας και έπρεπε να μάθω να επιβιώνω. Μόνο το 2002 ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών, μου έστειλε μέσω ενός άλλου φυλακισμένου, του Λέστερ Μπέλιν, ένα γράμμα συμπαράστασης. Ήξερα πως με είχαν προδώσει και οι προδότες δεν έπαθαν τίποτα από το ελληνικό κράτος. Εγώ, αντιθέτως, σάπιζα στη φυλακή».

Οι προδότες και η παγίδα

Το ερωτήματα που συνοδεύουν την προδοσία δεν μπορεί να τα απαντήσει ο ίδιος ο Σταύρος Λάλας. Μπορεί όμως η έρευνα. Μέχρι το 1989, τον πράκτορα Σταύρο Λάλα είχε στην ευθύνη του αποκλειστικά ο κάθε διοικητής της ΕΥΠ. Όταν στις εκλογές του 1989 δεν μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Τσίμας παρέδωσε την ευθύνη χειρισμού του πράκτορα σε ένα στέλεχος της κατασκοπίας, με τη συμβουλή να ενημερώσει το διοικητή που θα έμπαινε στην ΕΥΠ μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες.

Αυτός όμως δεν το έκανε. Παρέδωσε το χειρισμό Λάλα στο διευθυντή κατασκοπίας και όχι στο διοικητή. Ο κύκλος όσων γνωρίζουν για τον πολύτιμο πράκτορα διευρύνεται. Οι πληροφορίες για το πώς χειρίστηκαν τον Σταύρο Λάλα είναι συγκλονιστικές. Μετά την επιπολαιότητα θα έρθει και η προδοσία.

Ο χειριστής του Λάλα τον συναντά σε μια γκαρσονιέρα στου Ζωγράφου. Η γκαρσονιέρα δεν είναι και τόσο κρυφή, αφού ο πράκτορας της ΕΥΠ τη χρησιμοποιεί και ως ερωτική φωλιά όπου συναντά μια συνάδελφό του. Είναι τέτοια η επιπολαιότητα, που ο ερωτύλος της ΕΥΠ παραβαίνει κάθε μέτρο ασφάλειας και συναντά τον Λάλα στο σπίτι του!

«Ναι, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αυτό ισχύει. Όπως ισχύει πως δεν υπήρχε και κανένα μέτρο αντικατασκοπίας για την προστασία μου. Οι πράκτορες του FBI με ακολούθησαν, όταν παρέδιδα έγγραφα, αλλά κανένας δεν τους εντόπισε», λέει με απογοήτευση σήμερα ο Σταύρος Λάλας.

Το χειρότερο θα έρθει αργότερα. Ο πράκτορας της ΕΥΠ, όταν παίρνει ένα πολύ σοβαρό σήμα από τον Λάλα, δεν το πάει στην ΕΥΠ, ώστε αυτό να περάσει από τη διεύθυνση χειρισμού πληροφοριών. Στο τμήμα αυτό, οι πληροφορίες πριν δοθούν για χρήση από την πολιτική ηγεσία φιλτράρονται, ώστε να μην αποκαλυφθεί η πηγή πληροφόρησης και πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν γνωστά.

Ο πράκτορας όμως θέλει να πουλήσει πολιτική εκδούλευση και το διοχετεύει –χωρίς να πει πως δεν υπάρχει επεξεργασία– στην υφυπουργό Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού. Η υφυπουργός, λόγω της σοβαρότητας του σήματος, ενημερώνει την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να κάνει διάβημα στους Αμερικανούς. Ο Έλληνας πρέσβης το κάνει, αλλά ο συνομιλητής του καταλαβαίνει πως οι Έλληνες μαθαίνουν πληροφορίες από κάποιον στην πρεσβεία στην Αθήνα. Έτσι στέλνουν τους πράκτορες και εντοπίζουν από τις κάμερες τον Λάλα.

Τον έμαθαν μέχρι και οι μεταφραστές

Ένα άλλο σενάριο προδοσίας δίνει υψηλό στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών εκείνη την εποχή. Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισαν τον Λάλα τον αποκάλυψε στους Αμερικανούς, ανεξάρτητα από τη δράση του ερωτύλου πράκτορα. Για κάποιο λόγο που δεν αποκλείεται να ήταν μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ο Λάλας, ξαφνικά, το 1992, τα σήματά του άρχισαν να μοιράζονται πέραν του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Πέντε έξι ακόμη υπουργοί προστέθηκαν στους αποδέκτες των σημάτων. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν ήξεραν αγγλικά. Έτσι ζητούσαν από μεταφραστές να τους μεταφράσουν το περιεχόμενό τους. Έως το 1993 ένας κύκλος 25 ατόμων γνώριζε την ύπαρξη κάποιου υπερπράκτορα στις γραμμές της CIA. Οι Αμερικανοί το έμαθαν και τον παγίδευσαν, στέλνοντας ένα σήμα με αποστολέα τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και αποδέκτη τον Αμερικανό πρέσβη Μάικλ Σωτήρχο. Γνώστες του σήματος, μαζί με τον Λάλα, ήταν τρεις.

Έτσι κατάλαβαν ποια ήταν η διαρροή.

Ο Σταύρος Λάλας αποφεύγει να μιλά για την προδοσία του: «Όποιος ή όποιοι το έκαναν έστειλαν έναν Έλληνα πατριώτη στη φυλακή. Η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να βρει ποιοι ήταν. Δεν το έκανε. Εντάξει, εγώ ήμουν απώλεια, αλλά αυτοί που την προκάλεσαν τι έγιναν; Δεν έπαθαν τίποτα. Ποιος λοιπόν να μας σεβαστεί και γιατί ως χώρα;».

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Στηβ Λάλας. Ένας απλός άνθρωπος. Κανένας δεν υποψιάζεται πως δουλεύει για τη CIA. Πολύ περισσότερο πως είναι διπλός πράκτορας.

Ο Λάλας δεν απαντά στο ερώτημα ποιο ήταν το περιεχόμενο του σήματος που προκάλεσε υποψίες στους Αμερικανούς και την παγίδευσή του. Κάποιος από τους διπλωμάτες που ασχολήθηκαν με τη διαμαρτυρία προς τους Αμερικανούς μετά το σήμα Λάλα υποστηρίζουν πως ήταν ένα πολύ σοβαρό σήμα που αποκάλυπτε πως οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μια προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή μας με τα Σκόπια.

Απώτερος σκοπός, η πλήρης αποσταθεροποίηση στην περιοχή και η επαναδιαμόρφωσή της με βάση τους μακροπρόθεσμους αμερικανικούς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς. Το σήμα έλεγε πως έπρεπε να δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών μετά από αιματηρή ενέργεια. Αντίστοιχη ενέργεια είχε γίνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με επίθεση μελών της οργάνωσης ΜΑΒΗ σε αλβανικό φυλάκιο και την εκτέλεση στρατιωτών. Δεν αποδείχτηκε κάποια εμπλοκή των Αμερικανών, αλλά δεν αναζητήθηκε στα σοβαρά και ποτέ.

Παρότι η τακτική αυτή της CIA είναι αρκετά συνηθισμένη και πολλές φορές εκτός πολιτικού ελέγχου από την επίσημη κυβέρνηση, το θέμα είναι όχι αν αυτό ήταν το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος (γιατί επιμένουν πως ήταν), αλλά αν ήταν αληθινό. Δηλαδή, αν δινόταν στ’ αλήθεια μια εντολή προβοκάτσιας ή αν το έκαναν ώστε να αναγκάσουν τον Λάλα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να κινηθεί για να συναντήσει τους ανθρώπους της ΕΥΠ. Είναι κάτι που ίσως να μάθουμε σε 30 χρόνια, όταν θα ελευθερωθούν τα αμερικανικά αρχεία.

Η ελληνική πλευρά «έριξε» το θέμα για να μην εξοργίσει την αμερικανική πλευρά. Ο Σταύρος Λάλας έμεινε μόνος και απροστάτευτος στις φυλακές. Μοναδικός συμπαραστάτης του, ο φίλος του Μιχάλης Κυπριανού. Τα τελευταία χρόνια, όπως λέει, πριν την αποφυλάκισή του, «ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, ο Σαμαράς, ο Μολυβιάτης, ο Παπαληγούρας ενδιαφέρθηκαν. Μοναδική ίσως εξαίρεση ο Σημίτης» .
Μαζί με τα χρόνια της φυλακής, ο Σταύρος αφιέρωσε 30 χρόνια σε αυτό που πίστευε. Οι δυσκολίες της κατασκοπευτικής δράσης ίσως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που τον περίμεναν με την επιστροφή του.

«Όταν μπήκα στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, ήταν σαν να ξαναγεννιόμουνα. Είχα σηκωθεί όρθιος πριν την προσγείωση και προσπαθούσαν οι αεροσυνοδοί να με πείσουν να κάτσω κάτω. Όταν πάτησα το πόδι μου, ήταν σαν να αγκάλιαζα τη μάνα μου. Τους αγκάλιασα όλους, είχα ξεχάσει πώς είναι. Έπρεπε να μιλήσω στο γιο που δεν είχα γνωρίσει.

Έλεγε η μαμά του πως όταν τους έβαλε η δασκάλα να ζωγραφίσουν το επάγγελμα του μπαμπά τα παιδιά, ο Παναγιώτης με ζωγράφισε πίσω απ’ τα κάγκελα. Δεν καταλάβαινε. Έπρεπε να ξαναμάθω να ζω με μια γυναίκα που πέρασε τα πάνδεινα. Προσπάθησαν να τη φέρουν στην Αμερική ως συνεργάτρια. Στην πρεσβεία την πέρασαν από τον ανιχνευτή ψεύδους. Την τελευταία στιγμή πήγε στο αεροδρόμιο και, αντί να πετάξει για Αμερική, ήρθε στην Καβάλα. Ανέθρεψε δουλεύοντας δυο βάρδιες τα παιδιά.

Το μεγάλο έχει προβλήματα. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σπίτι, μας βοηθά και ο δήμαρχος ο Σάββας Μιχαηλίδης και ο νομάρχης ο Θεόφιλος Καλατζής. Δεν λέω, με συγκινούν πολλοί άνθρωποι απλοί. Και άνθρωποι όπως ο Εμφιετζόγλου που μοιάζει πολύ με τον παππού μου. Οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη που ανάλαβαν να με ξανακάνουν άνθρωπο. Τους ευχαριστώ. Λέω πως ό,τι έκανα δεν πήγε χαμένο. Μου αρέσει στην πατρίδα. Είμαστε λίγο κακομαθημένοι, αλλά είναι η πατρίδα και ανησυχώ γι’ αυτή. Και για την Κύπρο και για τη Θράκη. Ακούω αυτά που λένε για τη Θράκη.

Μακάρι να ζούσαν παντού έτσι οι μειονότητες. Και στην Κύπρο πρέπει να δώσουν λύση. Δεν λέω για τους Τούρκους που γεννήθηκαν στο νησί, αυτοί είναι Κύπριοι. Λέω για τα στρατεύματα κατοχής, πρέπει να φύγουν. Αυτό είναι πολιτισμός».

Ο Σταύρος Λάλας ανησυχεί για όλα. Για τη χώρα, για την οικογένειά του, ακόμη και για να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει κάποιον που τον βοήθησε. Με έναν τρόπο που μοιάζουν να μπερδεύονται η υπευθυνότητά του με τη φύση του. Αυτή η φύση του ανθρώπου που έμαθε να κρύβει μια πλευρά του στο σκοτάδι και να ανησυχεί. Ίσως αυτοί που τον πρόδωσαν (πλούσιοι πια, λένε οι πληροφορίες) να τον θεωρούν παράπλευρη απώλεια στο σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών.

Μπορεί να τον αποκαλούν θύμα που πίστεψε πως μπορεί η σύγχρονη Ελλάδα να είναι απέναντί του όπως ίδιος ήθελε και φανταζόταν. Η αλήθεια είναι πως η ιστορία έχει τα θύματά της. Δεν μπορεί όμως κάποιος που γράφει ιστορία να είναι θύμα.

πηγή:tiresias-press.blogspot.com/


Ποιος «κάρφωσε» τον Στίβεν Λάλας

H «βίλα της Κρήτης», τα απόρρητα έγγραφα και ο μυστηριώδης «χειριστής» της ΕΥΠ

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εφυγε από τη ζωή από ανίατη ασθένεια, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του με την υπόθεση του διαβόητου ελληνοαμερικανού κατασκόπου Στίβεν Λάλας. Ο ταξίαρχος της ΕΥΠ Αναξαγόρας Σπιτάς, ο οποίος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Κατασκοπείας, ήταν ο κύριος «χειριστής» του Στίβεν Λάλας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και ο άνθρωπος που έχει χρεωθεί παρασκηνιακά την αναφερόμενη «προδοσία» και τη σύλληψη - από τις αμερικανικές αρχές τον Απρίλιο του 1993 - του ελληνοαμερικανού υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο Λάλας φυλακίστηκε για 12 χρόνια, με την κατηγορία ότι υπέκλεπτε απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας και τα παρέδιδε στην ελληνική κυβέρνηση.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει 12 χρόνια μετά τη σύλληψη του Λάλας και λίγες εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή του άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που προκάλεσε σειρά προβλημάτων - για μεγάλο χρονικό διάστημα - στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Παράλληλα αποκαλύπτει την ταυτότητα και τη δράση του ανθρώπου-«κλειδιού» στην υπόθεση, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα αν υπήρξε «προδοσία» του Λάλας από τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή ευθύνεται ένα σύνολο λαθών που οδήγησαν τον ελληνοαμερικανό κατάσκοπο στα χέρια των Αμερικανών.
Ο Στίβεν Λάλας γεννήθηκε το 1953 στο Ντόβερ του Νιου Χάμσιρ, ήταν ελληνικής καταγωγής, από την Πόλη, και πολέμησε στο Βιετνάμ. Εχει παντρευτεί την κυρία Μαρία Μαϊνδανού-Λάλα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά. H γυναίκα του ζει στη Χρυσούπολη Καβάλας. Ενα μέρος της θητείας του ο Λάλας υπηρέτησε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, όπου προσεγγίστηκε για πρώτη φορά από έλληνες «πατριώτες», όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά την προηγούμενη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πατριώτες» στους οποίους αναφέρεται ο Λάλας ήταν στελέχη του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη.

* Τα απόρρητα έγγραφα

Ο Λάλας υπηρετούσε στο Τμήμα Επικοινωνιών και παρέδωσε συνολικά 50 απόρρητα έγγραφα αλλά και ονόματα αμερικανών πρακτόρων. Την περίοδο 1984-1985 υπηρέτησε στο Βελιγράδι και το 1985 μετατέθηκε στην Κωνσταντινούπόλη, όπου διέμενε ως και το 1989. Θεωρούνταν ο μεγαλύτερος έλληνας «κατάσκοπος», το κύριο κλειδί της ελληνικής μυστικής διπλωματίας. Εδινε συνεχώς απόρρητα στοιχεία στις ελληνικές αρχές.
Εκείνη την περίοδο «σύνδεσμος» του Λάλας με την ΕΥΠ ήταν ένας αντισυνταγματάρχης, ο οποίος συναντούσε τον ελληνοαμερικανό κατάσκοπο στην περιοχή της Καβάλας, όπου υπήρχε κλιμάκιο της ΕΥΠ.
Ο Λάλας ταξίδευε συχνά από την Κωνσταντινούπολη στη Χρυσούπολη Καβάλας για να δει την οικογένειά του, μεταφέροντας παράλληλα στον αξιωματικό της ΕΥΠ απόρρητα στοιχεία. Ο «χειριστής» του Λάλας εκείνη την περίοδο μετατέθηκε αργότερα στο Πολεμικό Μουσείο, απ' όπου και αποστρατεύθηκε.
Το 1989 ο Λάλας μετατέθηκε για λίγο στην Ταϊβάν και τον Δεκέμβριο του 1990 τοποθετήθηκε στη Μονάδα Επικοινωνίας Προγραμμάτων (ΜΕΠ) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο Λάλας άρχισε να παραδίδει πάλι στις ελληνικές αρχές απόρρητα σήματα μεταξύ πρεσβείας ΗΠΑ και αμερικανικών υπηρεσιών - κυρίως του υπουργείου Εξωτερικών - στην Ουάσιγκτον.
«Σύνδεσμος» της ΕΥΠ με τον Στιβ Λάλας ορίστηκε τότε ο Αναξαγόρας Σπιτάς. Ο ταγματάρχης που καταγόταν από το Ρέθυμνο διατηρούσε - σύμφωνα με πρώην συναδέλφους του - στενές σχέσεις με το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Θεωρούνταν έμπειρος αξιωματικός και διορίστηκε προϊστάμενος της A' Διεύθυνσης Κατασκοπείας και Συλλογής Πληροφοριών της ΕΥΠ. Κύρια αποστολή του ο χειρισμός του «υπερπολύτιμου» Στίβεν Λάλας. Ο Αναξαγόρας Σπιτάς ήταν ο μυστηριώδης «ταγματάρχης» τον οποίο αξιωματικοί του FBI μνημόνευαν ως «σύνδεσμο» με τον Λάλας, χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύπτουν το όνομά του.
Ο Λάλας συναντούσε τον Αναξαγόρα Σπιτά σε ένα διαμέρισμα, σε κεντρική λεωφόρο στου Ζωγράφου, το οποίο είχε ενοικιαστεί από την ΕΥΠ. Ο Λάλας έπαιρνε όλα τα μέτρα προφύλαξης όταν έφευγε από την πρεσβεία και άλλαζε συνέχεια δρομολόγια. Μερικές φορές τον Λάλας συναντούσαν και δύο άλλοι αξιωματικοί της ΕΥΠ, υφιστάμενοι του Σπιτά στην A' Διεύθυνση της ΕΥΠ. Ο ένας μάλιστα από αυτούς εξακολουθεί να υπηρετεί στις Μυστικές Υπηρεσίες.

* H μοιραία στιγμή

Οπως προέκυψε από την έρευνα των Αμερικανών, τη διετία 1991-1993 ο Λάλας έδωσε συνολικά 240 απόρρητα έγγραφα στην ελληνική πλευρά. H μοιραία στιγμή για τη δράση του ήλθε στις 26 Φεβρουαρίου 1993. H τότε υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Βιργινία Τσουδερού ενημέρωσε τον τότε πρέσβη μας στις ΗΠΑ κ. Χρήστο Ζαχαράκη για μια άγνωστη πτυχή του θέματος των Σκοπίων, την οποία γνώριζαν μόνο οι Αμερικανοί. Είχαν συντάξει μάλιστα σχετικό υπεραπόρρητο έγγραφο που είχε σταλεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στην Ουάσιγκτον.
Τότε ο αμερικανός αξιωματούχος Ντέιβιντ Ράνσομ άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ανέθεσε στον Τζον Κουατρόκι, αξιωματικό του FBI, να διερευνήσει την υπόθεση. Ο Κουατρόκι ήλθε στην Ελλάδα στις 23 Μαρτίου 1993 και εστίασε αμέσως το ενδιαφέρον του σε επτά υπαλλήλους της πρεσβείας οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα εισόδου στη Μονάδα Επικοινωνίας Προγραμμάτων (ΜΕΠ) και πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα. Σε αυτόν τον χώρο τοποθετήθηκαν από το FBI οι κάμερες που «έπιασαν» τελικά τις κινήσεις του Λάλας και τεκμηρίωσαν την κλοπή στοιχείων. Οι Αμερικανοί εντόπισαν στη συνέχεια και τις συναντήσεις του με τον «ταγματάρχη» της ΕΥΠ.
H αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Στις 28 Απριλίου 1993 ο Λάλας κλήθηκε από την υπηρεσία του να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια για να ενημερωθεί τάχα για ένα σημαντικό θέμα που σχετίζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις. Μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο συνελήφθη.

* Ο πόλεμος στο παρασκήνιο

Ταυτόχρονα στις ελληνικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση ξεκινούσε ένας παρασκηνιακός πόλεμος για την «αποκάλυψη» του ρόλου του Λάλας και κυρίως για το αν και πώς «καρφώθηκε» η δράση του στην αμερικανική πλευρά.
Πολλοί άρχισαν να διατυπώνουν κατηγορίες κατά του «χειριστή» του Αναξαγόρα Σπιτά με υπονοούμενα για «προδοσία».
Στελέχη της ΕΥΠ που είχαν ενημέρωση για την υπόθεση Λάλας αναφέρουν σήμερα ότι «δεν υπάρχει θέμα συνειδητής πράξης αποκάλυψης του ρόλου του Λάλας αλλά ένας συνδυασμός μοιραίων λαθών».
Πρώτο λάθος θεωρήθηκε η πρόταση που έγινε από ελληνικής πλευράς στον Λάλας το 1989 να φύγει από το αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και να έλθει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
H μετάθεσή του δεν ήταν συμπτωματική, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ελλήνων χειριστών του, που έπεισαν τον Λάλας να υποβάλει σχετική πρόταση.
Επίσης δεν λαμβάνονταν ειδικά μέτρα «προστασίας» στις συναντήσεις του Λάλας με αξιωματικούς της ΕΥΠ. Επιπλέον δεν τον ρωτούσαν μόνο για εθνικά θέματα αλλά του ζητούσαν να φέρνει έγγραφα που αφορούσαν τη γνώμη επιτελών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για διάφορους έλληνες πολιτικούς, εξαιτίας και των έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων εκείνης της περιόδου.

* Πληροφορίες σαν φέιγ βολάν

Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν ότι οι πληροφορίες του Λάλας άρχισαν τότε να μην περνούν από το «φίλτρο» των υπηρεσιών της ΕΥΠ, να μην υπάρχει διαβάθμιση των εγγράφων και να μην παραδίνονται στην πολιτική ηγεσία μέσα από συγκροτημένες διαδικασίες. Στελέχη της ΕΥΠ υποστηρίζουν σήμερα ότι «οι πληροφορίες του Λάλας διοχετεύονταν άκριτα σε στελέχη της κυβέρνησης, με τα οποία τα αρμόδια στελέχη της ΕΥΠ διατηρούσαν προσωπικές σχέσεις. Οι πληροφορίες του Λάλας άρχισαν να μοιράζονται σαν φέιγ βολάν, χωρίς καμία επεξεργασία. Και τότε έγινε το λάθος με την αναφορά της κυρίας Τσουδερού που πρόδιδε την εκ των έσω ενημέρωση».
H θεωρία για συνδυασμό λαθών στην υπόθεση Λάλας ενισχύεται από το γεγονός ότι ο δικηγόρος του Λάλας Τζον Σουεράινγκ δεν μίλησε ποτέ για προδοσία αλλά για «ακούσια ενέργεια», που οδήγησε στη σύλληψή του.
Ο Αναξαγόρας Σπιτάς αποστρατεύθηκε το 1993 από την ΕΥΠ, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, και απεβίωσε - προ τετραετίας - σε ηλικία 55 ετών, ύστερα από πολύχρονη μάχη με ανίατη ασθένεια.

No comments:

26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις