ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ 2 (ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΓΚΟΥΓΚΛ ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΕΙ!!!!!!)


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

ΛΟΓΟ  ΦΙΜΩΣΕΩΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΚΟΥΓΚΛ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΕΔΩ: https://ellhnkaichaos2.wordpress.com/


Saturday, 4 October 2014

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ 35ΕΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α., ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΕΡΙ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ 35ΕΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α., ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΕΡΙ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ : Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ ΥΠΟ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΞΟΝΑΣ Η.Π.ΕΙ. (ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΙΑΠΩΝΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΑΞΟΝΑ Ρ.Ι.Κ. (ΡΩΣΙΑ-ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ-ΚΙΝΑ) ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ "ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ", ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α., ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ (ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΙΣ), ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ "ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ" ΤΩΝ 200.000.000 ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΟ-ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

"13Σάλπισε κι ο έκτος άγγελος κι άκουσα μια φωνή από τις τέσσερις γωνιές του χρυσού θυσιαστηρίου, που βρισκόταν μπροστά στο Θεό, 14να λέει στον έκτο άγγελο που κρατούσε τη σάλπιγγα: «Λύσε τους τέσσερις αγγέλους που είναι δεμένοι στο μεγάλο ποταμό, τον Ευφρά­τη». 15Λύθηκαν τότε οι τέσσερις άγγελοι που είχαν προετοιμαστεί για τη συγκεκριμένη αυτή ώρα και μέρα και μήνα και χρονιά να σκοτώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων.16Άκουσα πως το ιππικό του στρατού αυτού ήταν διακόσια εκατομμύρια.17Τα άλογα κι οι καβα­λάρηδες που είδα στο όραμά μου φορούσαν θώρακες κόκκινους σαν φωτιά, γαλαζωπούς σαν τον υάκινθο και κήρινους σαν το θειάφι. Τα κεφάλια των αλόγων ήταν σαν του λιονταριού κι απ’ τα στόματά τους έβγαινε φωτιά, καπνός και θειάφι. 18Από τις τρεις τούτες συμφορές, τη φωτιά, τον καπνό και το θειάφι που έβγαινε από τα στόματά τους, εξο­λοθρεύτηκε το ένα τρίτο από τους ανθρώπους. 19Η δύναμη των αλόγων βρισκόταν στο στόμα τους και στις ουρές τους, γιατί οι ουρές τους έμοιαζαν με φίδια κι είχαν κεφάλια που σκόρπιζαν το θάνατο." [Αποκάλυψις Ιωάννου 9:13]

"12 Και ο έκτος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον ποταμόν τον μέγαν τον Ευφράτην· και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, ίνα ετοιμασθή η οδός των βασιλέων των από ανατολής ηλίου." [Αποκάλυψις Ιωάννου 16:12]


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΒΗΜΑ" 10/9/14

Εκκληση στην Κίνα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής τού Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε η Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Σούζαν Ράις, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της αυτήν την εβδομάδα στο Πεκίνο. Η Ράις είχε την Τρίτη 45λεπτη συνάντηση με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ενώ στο γεμάτο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται σειρά άλλων επαφών με ανώτατους κινέζους αξιωματούχους.  

Η Ράις, η οποία βρίσκεται στην κινεζική πρωτεύουσα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα τον Νοέμβριο, δεν έχει καμία δέσμευση μέχρι στιγμής από την πλευρά του Πεκίνου ότι θα συμβάλει στον αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των τζιχαντιστών. Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος ωστόσο δήλωσε στην Washington Post ότι «οι Κινέζοι εξέφρασαν ενδιαφέρον». 

Η αύξηση των τρομοκρατικών απειλών από εξτρεμιστές ισλαμιστές εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα και για την Κίνα, και ειδικότερα στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ. Αμερικανοί και Κινέζοι βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις σχετικά με το είδος της πιθανής κινεζικής συμβολής, προσθέτει η πηγή της Washington Post. «Προσπαθούμε να χτίσουμε μία διεθνή συμμαχία και είναι σημαντικό η Κίνα να είναι μέρος αυτής», σημειώνει χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Οι σινοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε ένταση το τελευταίο διάστημα, την οποία προσπαθεί να αποκλιμακώσει η Σύμβουλος Ασφαλείας εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα. Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε πρόσφατη συνέντευξη του αμερικανού πρόεδρου, στην οποία έκανε λόγο για παθητική στάση της Κίνας σε διεθνείς κρίσεις. 

«Εχουν υπάρξει ελεύθεροι καβαλάρηδες για τα τελευταία 30 χρόνια, και αυτό έχει λειτουργήσει καλά γι’ αυτούς. Καμιά φορά, όταν το inbox μου αρχίζει να γεμίζει, αστειεύομαι: Δεν μπορούμε να είμαστε λίγο περισσότερο σαν την Κίνα; Κανείς δεν μοιάζει να περιμένει από αυτούς να κάνουν τίποτα σε τέτοιες καταστάσεις»
, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ομπάμα στους New York Times.Κινέζοι στρατιώτες για την προστασία των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Αφρική

 Μια ειδική περίπτωση. (Getty Images)

 

Στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ η Κίνα έστειλε 700 στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο. Η χρήση των ελαφρά οπλισμένων ειρηνευτικών δυνάμεων είναι για την εξασφάλιση της προστασίας των πηγών πετρελαίου.
 
Θα πολεμάνε προσεχώς οι ειδικές μονάδες του κινεζικού στρατού έξω από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας για την προστασία των πηγών πετρελαίου, την ασφάλεια των εμπορικών οδών ή όταν οι συμπατριώτες τους είναι κίνδυνο; 

Ή θα συμμορφώνονται αυστηρά με τις διεθνείς δραστηριότητες στο πλαίσιο των αποστολών παγκόσμιας ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών; Τα ζητήματα αυτά συζητούνται σήμερα στην Κίνα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Στρατιωτική Επιτροπή του Πεκίνου έχουν ήδη εγκρίνει την πρώτη χρήση των ενόπλων δυνάμεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έξω από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας - ως ειρηνευτική αποστολή. Πρώην αποστολές της Κίνας στον ΟΗΕ περιορίζονταν σε θέματα ιατρικής περίθλαψης και συνοδείας.
Έκπληξη Snowden: Ο «χαλίφης» του ΙΚΙΛ είναι πράκτορας της Μοσάντ!
Ιούλιος 12, 2014.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Edward Snowden, ο πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ- NSA,  δήλωσε ότι η συνεργασία με τους ομολόγους του στη βρετανική «M16»,  με το Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αναθέσεων της «Mossad», δημιούργησε και άνοιξε το δρόμο για την εμφάνιση «Του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τη αραβική «αλ Χαντάθ» που επικαλείται την αγγλόφωνη ιστοσελίδα «TheAndreasept», που δημοσιεύει διαρροές του Έντουαρτ Σνόουντεν που αναφέρει ότι η συνεργασία υπηρεσιών πληροφοριών τριών χωρών, δηλαδή, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και του Ισραήλ, έχουν δημιουργήσει την τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση με σκοπό να προσελκύσουν εξτρεμιστές από όλον τον κόσμο, και να συγκεντρωθούν στο «χαλιφάτο» του, για προφανείς λόγους.
Ο Σνόουντεν με το έγγραφο το οποίο διέρρευσε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ- NSA,  το σχέδιο αυτό ήταν η εφαρμογή ενός παλαιού βρετανικού σχεδίου με την ονομασία «Σφηκοφωλιά», προκειμένου να προστατευτεί το Ισραήλ, δημιουργώντας την αντίθετη αντίληψη.
Σύμφωνα με τα έγγραφα του Σνόουντεν, αυτή ήταν η μόνη λύση για την προστασία του «εβραϊκού κράτους», η δημιουργία, δηλαδή, ενός εχθρού κοντά στα σύνορά του,  του οποίου τα όπλα να απευθύνονται και προς τις ισλαμικές χώρες χωρίς εξαίρεση.
Οι δημοσιευμένες διαρροές αναφέρουν ότι ο «Abu Bakr al Baghdadi» έχει υποβληθεί σε εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο από τη στρατιωτική πτέρυγα της Mossad,  τόσο στην τέχνη της δημόσιας ομιλίας όσο και μαθήματα ισλαμικής θεολογίας.

The Hellenic Information Team


2,1 Σαλπίσατε [6ε άγγελε] με βροντεράν σάλπιγγα εις την Ιερουσαλήμ [2η και αρχετυπική Ιερουσαλήμ αρχετυπικού Ισραήλ : Κίνας = Λιτζιάνγκ, επαρχία Γιουνάν-Ιωνία, Κίνας, και όχι Ισραήλ, οι υπόλοιπες περιγραφές δεν ταιριάζουν χρονικά/ποιοτικά ούτε κατ'υπόνοιαν] δια την επερχομένην φοβεράν τιμωρίαν· βροντοφωνήσατε στο άγιόν μου Ορος· σύγχυσις ας καταλάβη τους κατοίκους της πόλεως, διότι έφθασεν, είναι πλησίον η ημέρα δικαίας ανταποδόσεως εκ μέρους του Κυρίου.

2,2 Η ημέρα αυτής είναι σκοτάδι και ζόφος, ημέρα πυκνοσκεπασμένη από σκοτεινά νέφη και ομίχλην. Οπως το γλυκοχάραγμα ξεχύνεται με ταχύτητα εις τα όρη, με την ιδίαν ταχύτητα επέρχονται τα ατελείωτα σμήνη των ακρίδων. Θα ξεχυθή πολύς και ισχυρός πολεμικός λαός. Από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα δεν υπήρξε παρόμοιος με αυτόν και ούτε θα παρουσιασθή εις τας γενεάς των γενεών του μέλλοντος.2,4 Ωσάν ιππικόν πολέμου ομοιάζουν οι επιδρομείς αυτοί, θα καταδιώκουν με ταχύτητα ωσάν ιππείς εις πόλεμον.

2,5 Πηδούν από τας κορυφάς των ορέων και δημιουργούν θόρυβον ωσάν τα τρέχοντα πολεμικά άρματα. Ο πολεμικός των θόρυβος ομοιάζει με την βοήν πυρκαϊάς, η οποία κατατρώγει την καλαμιάν. Φαίνεται σαν στρατός πολύς και ισχυρός συντεταγμένος και τρέχων εις πόλεμον.

2,6 Προ της ορμής των συντρίβονται λαοί, φλογίζονται και μαυρίζουν, σαν χύτρα επάνω εις την πυράν, τα πρόσωπα όλων.

2,7 Τρέχουν ακάθεκτοι σαν μαχηταί, ωσάν έμπειροι πολεμισταί αναβαίνουν επάνω εις τα τείχη. Καθένας από τους πολεμιστάς αυτούς προχωρεί αποφασιστικώς στον δρόμον του· δεν παρεκκλίνουν από την πορείαν των.

2,8 Κανείς δεν απομακρύνεται από τον συνάδελφόν του, αποτελούν συμπαγές σώμα πορεύονται φορτωμένοι τα όπλα των. Προχωρούν σταθερά, έστω και αν μερικοί πέσουν κτυπημένοι από τα όπλα των ανθρώπων. Αυτό δεν θα ελαττώση αισθητώς τον αριθμόν των· είναι πολυάριθμοι.

2,9 Κυριεύουν την πόλιν, τρέχουν επάνω εις τα τείχη, ανεβαίνουν εις τας οικίας και εισέρχονται εις αυτάς από τα παράθυρα ωσάν κλέπται.

2,10 Κατά την επιδρομήν των σύγχυσις απλώνεται εις την γην, συγκλονίζονται οι ουρανοί, σκοτίζονται ο ήλιος και η σελήνη, σβήνει το φέγγος των αστέρων.2,11 Ο Κυριος ισχυράν θα αφήση την φωνήν εμπρός στον πολεμικόν αυτόν στρατόν, διότι το στρατόπεδον αυτών είναι πολύ μεγάλο και ισχυρόν, αλλά και τα έργα, που διατάσσει ο Θεός, είναι πάντοτε ισχυρά. Μεγάλη είναι όντως η ημέρα του Κυρίου, ολοφάνερη και τρομερά. Ποίος είναι ικανός να αντισταθή εις αυτήν;
["ΠΡΟΦΗΤΗΣ (ΔΙΑΒΑΖΕ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ)" ΙΩΗΛ]
7Μετά είδα να στέκεται στον ήλιο (ανατολή-Κίνα) ένας άγγελος (6ος), που έκραξε με δυνατή φωνή σ’ όλα τα όρνια τα πετούμενα μεσουρανίς: «Εμπρός, μαζευτείτε στο μεγάλο δείπνο του Θεού, 18για να φατε σάρκες βασι­λιάδων και σάρκες στρατηγών, σάρκες δυναστών και σάρκες αλόγων με τους καβαλάρηδές τους, σάρκες όλων, ελευθέρων και δούλων, μι­κρών και μεγάλων».
[ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 19:7]

Το Πεκίνο ως μέλος της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για το Νότιο Σουδάν στέλνει για πρώτη φορά 700 στρατιώτες - ειδικά για τον σκοπό της χρήσης τους ως μια στρατιωτική ειρηνευτική δύναμη. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, Geng Yansheng, στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας του. Οι στρατιώτες εξοπλίστηκαν για τον λόγο της "αυτοάμυνας" με ελαφρά όπλα και θωρακισμένα οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τα καθήκοντά τους είναι "η διατήρηση της ειρήνης, η προστασία των αμάχων και των ανθρωπιστικών οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών." Σχετικά με το χρόνο λειτουργίας και τις θέσεις ανάπτυξης, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Ο Geng δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ότι ο στόχος της ανάπτυξης των ειρηνευτικών δυνάμεων είναι η προστασία των κινεζικών συμφερόντων, ιδιαίτερα των πόρων πετρελαίου του Σουδάν. Αλλά η κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν, όπου οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ ήδη εκπροσωπούνται με περισσότερους από 11.000 στρατιώτες και αστυνομικές δυνάμεις, μιλά για αυτό ακριβώς το θέμα. Στις 9 Σεπτεμβρίου, σε μια συνέντευξη Τύπου ενώπιον διαθνών πρακτορείων στην Τζούμπα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ateny Wek κάλεσε τα 700 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών ως μέρος ενός τάγματος 1.800 ανδρών. Το κύριο έργο τους είναι, παρά τον εμφύλιο πόλεμο, να προστατέψουν τους τομείς πετρεαλίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, τους αγωγούς, τους εργαζομένους και τεχνικούς. Η εντολή του ΟΗΕ τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν "όλα τα απαραίτητα μέσα" για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο στους τομείς του πετρελαίου, είπε ο Ateny. Σε περίπτωση επίθεσης οι Κινέζοι στρατιώτες του ΟΗΕ είναι "έτοιμοι για μάχη και θα μπορούσαν να αντεπιτεθούν."

Στρατιωτική προστασία για τις κινεζικές εταιρείες

H κινεζική κρατική εταιρεία πετρελαίου CNPC κατέχει το 40% των μετοχών της κοινής επιχείρησης με το Νότιο Σουδάν, για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και του 1.600 χιλιομέτρων μήκους αγωγού που οδηγεί στο λιμάνι του Σουδάν στην Ερυθρά Θάλασσα. Η παραγωγή πετρελαίου με το ξέσπασμα των μαχών από τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ της κυβέρνησης και μιας ομάδας ανταρτών, μειώθηκε κατά περίπου ένα τρίτο. Σε καιρό ειρήνης, το Σουδάν, το οποίο προμηθεύει το 80% του πετρελαίου του στην Κίνα, είναι με 5% της ζήτησης για τις εισαγωγές ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές της Λαϊκής Δημοκρατίας. Η κατανάλωσης του πετρελαίου σήμερα στην Κίνα εξαρτάται σχεδόν κατά 60% από τις εισαγωγές.

Ο στρατός της Κίνας είναι να βοηθήσει με την παρουσία του στην προστασία της εταιρείας που πλήττεται από τον εμφύλιο πόλεμο του Σουδάν, για να μην υπάρξει όπως ήδη αλλού στη Βόρεια Αφρική ένα ακόμη ναυάγιο, έγραψε στην ιστοσελίδα της η "Global Times". Στη Λιβύη, τη Συρία, την Αίγυπτο και το Ιράκ τα τελευταία τρία χρόνια πολλές κινεζικές εταιρείς έπρεπε να φύγουν, λόγω του χάους του πολέμου και των κοινωνικών ταραχών. Μόνο το 2011 έφυγαν 35.000 Κινέζοι από τη Λιβύη. Το 2014, έως τον Σεπτέμβριο, και πάλι εκκενώθηκαν 1.177 Κινέζοι εργάτες και ιδιώτες επιχειρηματίες από την Τυνησία, το Ιράκ ή τη Λιβύη. Επιπλέον, στην Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία πληθαίνουν οι απαγωγές, ομηρίες και οι επιθέσεις στο προσωπικό των κινεζικών εταιρειών. Όταν ρωτήθηκε πόσο Κινέζοι βρίσκονται σήμερα στο Νότιο Σουδάν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν μπόρεσε να παράσχει σχετικές πληροφορίες. Τον Ιούλιο του 2011 υπήρχαν πάνω από 1.700 Κινέζοι, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα του Πεκίνου "International Herald Leader". Η κινεζική εταιρεία πετρελαίου CNPC και η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών της Κίνας, 360 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που σταθμεύουν ως τεχνική και ιατρική βοήθεια στο Νότιο Σουδάν, έχουν συμμετάσχει από τον Ιούλιο στην κατασκευή ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων - για 30.000 ανθρώπους.

Το Νότιο Σουδάν είναι μια ειδική περίπτωση

Μόλις από το 1992 και μετά, η κυβέρνηση της Κίνας παίρνει μέρος στις ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών. Το Πεκίνο έχει στείλει αστυνομικούς, μηχανικούς για την κατασκευή οδών και γεφυρών, γιατρούς και στρατιώτες σε δεκάδες χώρες. Αυτοί όλοι έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο για πολιτικές και ανθρωπιστικές αποστολές. Η Λαϊκή Δημοκρατία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες στο εμπόριο σε όλο τον κόσμο από τις πρόσφατες κρίσεις, ζημιές που αποτιμούνται σε δισεκατομμύρια. Η Κίνα σταδιακά αρχίζει να αναλαμβάνει ενεργή στάση. Τον Μάρτιο του 2013 πάνω από 300 ένοπλοι Κινέζοι στρατιώτες υπό την εντολή του ΟΗΕ για πρώτη φορά ανέλαβαν την προστασία των Κινέζων μηχανικών στο Μάλι. Μετά από μια μακρά εσωτερική συζήτηση ακολουθεί τώρα η δεύτερη αποστολή. Με τις στρατιωτικές ειδικές επιχειρήσεις στο Νότιο Σουδάν το Πεκίνο κάνει ένα ακόμη άλμα και δημιουργεί ένα προηγούμενο για το μέλλον της παγκόσμιας δράσης για την προστασία των Κινέζων στο εξωτερικό σε περίπτωση κρίσης - ή ζωτικών κινεζικών συμφερόντων. Η Κίνα δεν το παραδέχεται αυτό ανοιχτά, ειδικά όπως δεν απαντά δημόσια στην ερώτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, αν αυτό είναι μέρος ενός "ευρύτερου συνασπισμού" για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ισλαμικού κράτους. Οι επίσημες εφημερίδες του Πεκίνου ανέφεραν την Παρασκευή ότι το Νότιο Σουδάν είναι μια ειδική περίπτωση. Δεν έγραψαν όμως εάν αυτό παραμείνει έτσι.

26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις