ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ 2 (ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΓΚΟΥΓΚΛ ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΕΙ!!!!!!)


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

ΛΟΓΟ  ΦΙΜΩΣΕΩΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΚΟΥΓΚΛ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΕΔΩ: https://ellhnkaichaos2.wordpress.com/


Saturday 31 October 2009

Αφιερωμένο στον Κινεζόφιλο Καρατζαφέρη και στους λοιπούς Έλληνες Κινεζόφιλους : Πώς οι απίστευτα ρατσιστές Κινέζοι εκμεταλλεύονται το πάμπλουτο Κονγό

Ελευθεροτυπία, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Από τη ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΓΑΡΤΑΝΗ-ΧΟΪΔΑ

Κονγκό: πείνα και φαγοπότι

Η μεγάλη μάζα των 66 εκατομμυρίων ψυχών που είναι ο πληθυσμός του Κονγκό ζει σε συνθήκες απάνθρωπες. Η χώρα δεν είναι σε θέση ούτε να θρέψει, ούτε ιατρική φροντίδα ή αρκετό πόσιμο νερό και τροφή να εξασφαλίσει στον λαό της. Εναν λαό που παραδέρνει 30 χρόνια σε αλλεπάλληλες δικτατορίες, ματώνει εδώ και μια δεκαετία σ' έναν εμφύλιο δίχως έλεος και είναι βυθισμένος στη δυστυχία και την ανέχεια.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στο Κονγκό 158 δολάρια. Κι όμως, ο γίγαντας αυτός της Κεντρικής Αφρικής, που η έκτασή του είναι περίπου όσο της δυτικής Ευρώπης, έχει τόσο μεγάλο ορυκτό πλούτο που πολλοί τον χαρακτηρίζουν «γεωλογική ανωμαλία». Εχει το 30% των παγκόσμιων κοιτασμάτων κοβαλτίου και το 10% των παγκόσμιων κοιτασμάτων χαλκού. Εχει επίσης χρυσό, διαμάντια, ασήμι, κασσίτερο και ταντάλιο που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και πάσης φύσεως συσκευών πληροφορικής. Εχει αχαρτογράφητα ακόμα κοιτάσματα, σημαντικά λένε, μαύρου χρυσού και φυσικού αερίου.

*Το 2008, σημειώνει η έκθεση των γερουσιαστών, χορηγήθηκαν 4.234 άδειες για εκμεταλλεύσεις ορυχείων -οι 1.500 μόνο για την επαρχία της Κατάνγκα, όπου τα μεγαλύτερα κοιτάσματα. Στα ταμεία του κράτους, ωστόσο, δεν μπαίνει παρά μόνο το 1/3 των εσόδων που αναμένεται από τη φορολογία των δηλωμένων τουλάχιστον εταιρειών. Τα δημόσια έσοδα από δικαιώματα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πέρυσι μόλις που έφτασαν τα 14 εκατομμύρια δολάρια αντί των προσδοκώμενων 30! Από τους φόρους των μεταλλευτικών εταιρειών το κράτος εισέπραξε μόλις 814.000 δολάρια αντί 74 εκατομμύρια δολάρια που ήταν η εταιρική φορολογία! Οι Αρχές γνωρίζουν το χάος αλλά δεν κάνουν τίποτε. Η πείνα και ο εμφύλιος δεν είναι άλλωστε οι μόνες κατάρες σ' αυτή τη χώρα. Είναι και η διαφθορά.

Ο, tempora!

Επιτήρηση δεν υπάρχει. Στα σύνορα με τη Ζάμπια, από όπου φεύγουν προς Ασία και Ευρώπη τα μεταλλεύματα, ένα φορτίο 55 τόνων, λόγου χάρη, μπορεί με λαδώματα και μίζες να εμφανιστεί 5,5 τόνων! Αυτή η σιωπηλή δήωση εθνικού πλούτου, που γίνεται κυνικά ακόμα κι από υπερδυνάμεις σαν την Κίνα, είναι έγκλημα κατά του λαού. Το Πεκίνο, που κάνει επιθετικές επενδύσεις σε ολόκληρη τη μαύρη ήπειρο, υπέγραψε με το Κονγκό συμφωνία το 2007 για επενδύσεις ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων -τα 4,5 για υποδομές με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χαλκού. Είχε δεσμευθεί να κατασκευάσει δρόμους, σιδηροδρομικά δίκτυα, 34 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Ακόμα τα περιμένουν οι δύσμοιροι στο Κονγκό. Το κινεζικό μοντέλο ξέρει και κόλπα: άλλαξε τη συμφωνία δηλώνοντας πως τα έργα θα γίνουν εάν και εφόσον προκύψουν κέρδη από την επένδυση.

Ομως όταν η Κίνα κάνει μπίζνες, φαίνεται πως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία του περιβάλλοντος μπαίνουν στο ράφι. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις την καταγγέλλουν ότι στηρίζεται σε διεφθαρμένους αξιωματούχους κι αδιαφορεί για την υγεία και την ασφάλεια των εργατών. Η ΜΚΟ «Rights Accountability in Development» διαπίστωσε πως το 90% της παραγωγής μεταλλεύματος στην επαρχία της Κατάνγκα διοχετεύεται στην Κίνα, της οποίας ο κυνισμός έχει σοκάρει τη μαύρη ήπειρο.

1 comment:

ο βασιλιάς του δάσους. said...

Χαίρομε που γνωρίζετε το τι ‘’παίζετε από τους ακατονόμαστους εχθρούς του ανθρώπου….
Σήμερα εμείς οι έλληνες, δικαιούμαστε ο κάθε άνθρωπος, να λάβει μερίδιο, μόνο από ένα σημείο του εδαφικού μας πλούτου, από 96 δεις εβρώ, την ώρα που είμαστε χρεωμένοι ο κάθε ένας μας…από 30.000 εβρώ, για τα χρέη την χώρας μας, στα αφεντικά που μας πουλήσανε οι ακατονόμαστοι εχθροί μας…εσείς ομάδα… του φωτός, τι λετε για αυτό?
Ο μεγαλύτερος ςακλαμ σας. Είπε¨ βγάλτε τα παλούκια από τα μάτια σας, και μετά βγάλτε και τα σκουπίδια από των άλλων τα μάτια..

26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις