ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

Friday, 12 June 2009

Φρικτά ισραηλινά βασανιστήρια σε ανήλικους Παλαιστίνιους

Οι ισραηλινές αρχές υποβάλλουν σε φρικτά βασανιστήρια συλληφθέντες ανήλικους Παλαιστίνιους, καταγγέλει μια μη κυβερνητική οργάνωση. Οι ανήλικοι Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές βασανίζονται συστηματικά, ενώ δεν δικάζονται δικαίως, ανακοινώθηκε σήμερα από την μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Υπεράσπιση για τα Παιδιά.
«Από τη στιγμή που συλλαμβάνονται οι ανήλικοι Παλαιστίνιοι υποβάλλονται σε κακομεταχείριση στα χέρια των ισραηλινών στρατιωτών, των αστυνομικών και των ανακριτών», αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της οργάνωσης αυτής.
«Το παιδί δένεται σφικτά και επώδυνα, του δένουν τα μάτια και το πετάνε στην καρότσα ενός στρατιωτικού αυτοκινήτου χωρίς να ξέρουμε που το πηγαίνουν», προστίθεται στην έκθεση της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης.
Κατά την ανάκρισή τους, οι ανήλικοι Παλαιστίνιοι «δένονται χειροπόδαρα, τους κλείνουν τα μάτια, τους κλωτσάνε, τους βάζουν να κάθονται σε άβολες στάσεις για πολλές ώρες, τους απομονώνουν και τους στερούν τον ύπνο», επισημαίνεται στην ίδια έκθεση.
Παράλληλα «τόσο οι ανήλικοι (πολλές φορές ηλικίας 12 χρόνων) όσο και οι οικογένειές τους δέχονται συνεχείς απειλές τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές» από τις ισραηλινές αρχές ενώ τους απαγορεύεται να έχουν δικηγόρο ή να δέχονται επισκέψεις από τους οικείους τους.
Σύμφωνα με την έκθεση από τον Ιανουάριο του 2001 έως το Δεκέμβριο του 2006 έχουν κατατεθεί πάνω από 600 αγωγές κατά ανακριτών για κακομεταχείριση και για φρικτά βασανιστήρια, αλλά καμία από αυτές δεν εκτελέστηκε.
Τα παιδιά οδηγούνται σε ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια, οι δίκες τους δεν διαρκούν ποτέ περισσότερα από πέντε λεπτά και στο 95% των περιπτώσεων κρίνονται ένοχα για όσα κατηγορούνται ενώ οι αποδείξεις της ενοχής τους αρχειοθετούνται ως απόρρητες.

http://greeknation.blogspot.com/2009/06/blog-post_358.html

No comments:

26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις