ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

Thursday, 20 May 2010

Συμπαιγνία μεταξύ Ρωσικής και Ελληνικής κυβέρνησης

Ανακοίνωση μπλόφα με ταυτόχρονη απόπειρα των εβραϊκής καταγωγής πολιτικών της Ρωσικής κυβερνήσεως δια την προστασία των αδελφών τους εβραίων της ελληνικής κυβερνήσεως Αθηνών, και δια την αποφυγή επιβολής θανατικών ποινών επί των Ελλήνων πολιτικών προδοτών από τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Ανακοίνωση της Ρωσικής Κυβερνήσεως μέσω της εφημερίδος «ΕΘΝΟΣ» ιδιοκτησίας του κυρίου Μπόμπολα πρώην μέλους της Ρωσικής μυστικής υπηρεσίας «KGB» για το κλιμάκιο Ελλάδος και νυν πράκτορας της ρωσικής «FSB» κλιμάκιο Ελλάδος.

«Βραχυκύκλωμα» στον πετρελαιαγωγό

Τον εκνευρισμό του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλ. Πούτιν, μετέφερε χτες ο πρέσβης της Ρωσίας στον Γ. Μανιάτη για τη στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης, που ζήτησε άλλους 6 μήνες παράταση για να εκπονήσει νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον αγωγό


Στα... χαρτιά απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει το «πολυθρύλητο» έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καθώς χθες ο Ρώσος πρέσβης μετέφερε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Βλ. Πούτιν αναφορικά με τη νέα... κωλυσιεργία των Βούλγαρων.

«Βραχυκύκλωμα» στον πετρελαιαγωγό

Χθες ο κ. Μανιάτης δέχτηκε τον πρέσβη Vl. I. Chkhikvishivili, ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μετέφερε τον εκνευρισμό του κ. Πούτιν για τη στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία τώρα ζητά άλλους έξι μήνες παράταση προκειμένου να εκπονήσει νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον αγωγό. Μάλιστα, λένε πηγές, ότι στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Πούτιν με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπ. Μπορίσοφ, ο πρώτος τον κάλεσε εκνευρισμένος να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για το αν θέλουν τον αγωγό.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρέσβης με έμμεσο τρόπο έδειξε την πρόθεση της χώρας του να προχωρήσει τελικά τον πετρελαιαγωγό -αν και με μεγαλύτερο κόστος και περισσότερο χρόνο- Σαμψούντα-Τσεϊχάν. Στην περίπτωση που οι Βούλγαροι αλλάξουν στάση τότε ο «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» θα λειτουργήσει ως συνοδευτικό έργο.

Πρωτοβουλίες
Ο κ. Μανιάτης, κατά τις ίδιες πηγές, εξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να «τρέξει» το έργο και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Μάλιστα θα καλέσει στις 25 Μαΐου τους Βούλγαρους ώστε να συζητήσουν τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του έργου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σ. Σμάτκο είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς την ακύρωση του έργου. «Eξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Σαμψούντα-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας». Η δήλωση αυτή είχε γίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Ντ. Μεντβέντεφ στην Τουρκία και ο κ. Σμάτκο είχε επιρρίψει ευθύνες στη Βουλγαρία.

Εξάλλου, ο Ελληνας υφυπουργός και ο Ρώσος πρέσβης συζήτησαν και το θέμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream. Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε για την πορεία σύναψης των αναγκαίων διακρατικών συμφωνιών της με τα ενδιαφερόμενα μέρη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα μπει στο τελικό στάδιο σύμφωνα με τις προβλέψεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ckolonas@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=12483009#

No comments:

26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις