ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

Friday, 10 December 2010

Οι Ρώσοι αναλάμβαναν να μας βγάλουν μέχρι και τα πετρέλαια του Αιγαίου!!!

Τον περασμένο Φλεβάρη ρεπορτάζ (εφημερίδα Ποντίκι) που ουδέποτε διαψεύστηκε είχε αποκαλύψει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε εγγράφως από τη Ρωσία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Η εν λόγω πληροφορία περιγράφει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της Μόσχας να διατηρήσει τη δυναμική μιας ελληνορωσικής στρατηγικής σχέσης, την οποία ωστόσο δεν εκτίμησε ως ωφέλιμη για τη χώρα η ελληνική κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε τη «σιγουριά» της αμερικανικής αγκάλης, φροντίζοντας να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα στην… προστατευτική σκέπη του (αμερικανικού) Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δημιουργώντας μάλιστα την Κερκόπορτα από την οποία ο αμερικανικός παράγοντας «τρύπωσε» εντός της ευρωζώνης.

Η στρατηγική επιλογή του Παπανδρέου θα κριθεί από την ιστορία και κυρίως από το ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτόν τον άγριο νομισματικό – οικονομικό (προς το παρόν) πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας. Οι συνέπειες, ωστόσο, αυτής της επιλογής αποτυπώνονται ήδη στην οικονομική – διπλωματική ζωή της χώρας ως εξής:
· Η Ελλάδα είναι υπό δυσμενή αναδιάρθρωση (επιμήκυνση) του χρέους της. Σε γενικές γραμμές αυτό σημαίνει ότι έπειτα από δέκα χρόνια τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που έντοκα μας δάνεισε το ΔΝΤ και οι ΕΕ θα έχουν γίνει 240.
· Όλα δείχνουν ότι μέσω του ΔΝΤ οι Αμερικανοί θα είναι οι διαχειριστές της ελληνικής αδυναμίας να εξυπηρετήσουν το κολοσσιαίο χρέος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «νέο» χρέος δεν υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία (που θα επέτρεπε την άρνησή του) αλλά στη δανειακή σύμβαση του μνημονίου.
· Με βάση τη δανειακή Σύμβαση οι πιστωτές, όταν το αποφασίσουν θα μας πάρουν στα αγγλοσαξονικά δικαστήρια (μαζί με τα σώβρακα) και ό,τι αξίζει και δεν έχει μέχρι τότε ξεπουληθεί…
· Όλα τα παραπάνω περιγράφουν σαφέστατα μια χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ή προτεκτοράτο για χάρη συντομίας…
Ως προτεκτοράτο η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προβάλει απαιτήσεις ούτε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Οι πολιτικές της επιλογές σε μείζονα ζητήματα προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του «προστάτη», ο οποίος προφανώς θα φροντίσει για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.
Μέσα από αυτό το πρίσμα αποκτούν μια άλλη (θλιβερή) διάσταση όλα όσα ακούγονται αυτό το διάστημα περί των πλούσιων κοιτασμάτων υδατανθράκων που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας. Η διαχείριση των υπαρκτών ή εικαζόμενων κοιτασμάτων βρίσκεται ήδη, όπως και οι υπόλοιποι τομείς της ελληνικής οικονομίας, στα χέρια των «προστατών» της. Ακόμη και αυτή η ίδια επικράτεια της χώρας, ας μην το ξεχνάμε, είναι υπό διαπραγμάτευση. Και δεν μιλάμε μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Μιλάμε για την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, εκεί όπου αποδεδειγμένα πια υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να «αφήσει έξω» από την ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου. Με αυτόν τον τρόπο θα απολέσει στην πράξη το δικαίωμά της να εκμεταλλευτεί τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που έχει αυτό το ελληνικό νησί.
Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός την προ δεκαπενθημέρου τη βουλή ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμφωνίες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όσο διάστημα η Τουρκία διατηρεί την απειλή πολέμου κα τις θεωρίες περί γκρίζων ζωνών. Αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός είναι αν μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο, με δεδομένη την αμφισβήτηση της ΑΟΖ στο Καστελόριζο…
Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο προχωρούν ταχύτατα. Μάλιστα σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συμφωνία που θα επιτρέπει κατά περίπτωση την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων δημιουργώντας την εικόνα των «δοντιών» μιας χτένας.
Σημαντική λεπτομέρεια: Στην ελληνική ομάδα που διαπραγματεύεται τι θα δώσει και τι θα πάρει από την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο δεν υπάρχει γεωλογική επιστημονική υποστήριξη. Αντίθετα, οι Τούρκοι γνωρίζουν επακριβώς τι μπορεί να υπάρχει και τι όχι σε κάθε κομμάτι της υπό διαπραγμάτευσης υφαλοκρηπίδας.


***
Συνοψίζοντας, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται ασφυκτικά από τους «προστάτες» όχι μόνο να κλείσει το θέμα στο Αιγαίο, αλλά και να εγκαταλείψει (για διευθέτηση στο μέλλον , στην καλύτερη περίπτωση) το δικαίωμα της ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Αυτό πρακτικά σημαίνει—εκτός από τα ενδεχόμενα κέρδη από τα κοιτάσματα—η Ελλάδα χάνει τη σύνδεσή της με την Κυπριακή ΑΟΖ.
***
Η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν παράγοντές της, αυτήν την περίοδο της απόλυτης αδυναμίας δεν θα επιθυμούσε κανενός είδους νταραβέρι με την Αγκυρα για ζητήματα που έχουν να κάνουν με πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Οι εν λόγω επισημάνσεις, ωστόσο, περιγράφουν:
· είτε την κυβερνητική διγλωσσία καθώς η Αθήνα έσπευσε να αναθερμάνει τις ελληνοτουρκικές συζητήσεις
· είτε την αδυναμία της να αρνηθεί τις εντολές του προστάτη
· είτε απλώς την ανικανότητα που χαρακτηρίζει πάγια την ελληνική (κυβερνητική) διοίκηση.
**
Καθώς το παιχνίδι των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο έχει ανοίξει και εταιρείες – κολοσσοί προσθέτουν την πίεσή τους για άδειες ερευνών και εκμετάλλευσης, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Η ανακοίνωση της δημιουργίας του Δημόσιου Φορέα Ερευνών και εκμετάλλευσης που (ξανα)ανακοινώθηκε θα μοιράσει στις εταιρείες όποια από τα ελληνικά οικόπεδα δεν αμφισβητούνται στη Δυτική Ελλάδα…

ΑΠΟ: http://greeknation.blogspot.com/2010/12/blog-post_1915.html
Καταλαβαίνετε τώρα τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω εσείς οι διατελούντες άθλιο βίο υπό την εβραιοσαξονική κατοχή του "ΔΝΤ" παθητικοί νεοψευδέλληνες;
Οι Ρώσοι έδωσαν έγγραφο στα "Ελληνικά" προδοτόσκυλα για την υφαλοκρηπίδα.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι στο πλαίσιο των γενικότερων προτάσεων τους περι στρατηγικής ΕλληνοΡωσικής συνεργασίας και για την έξοδο της χώρας από το "ΔΝΤ" και τη χρεωκοπία, σε αυτά τα πλαίσια θα αναλάμβαναν να βγάλουν και τα εκμεταλεύσιμα πετρέλαια του Αιγαίου.
Σίγουρα θα καρπώνονταν ένα μερίδιο κέρδους εφόσον θα αναλάμβαναν αυτό το τεράστιο έργο που είναι αδύνατον να το κάνει σήμερα η παρακμιακή Ελλάδα, και είναι δυνατόν να το κάνει μόνον ένα μοντέρνος ενεργειακός κολοσσος όπως η Ρωσία.
Αλλά το θέμα είναι ότι θα τα έβγαζαν.

Οπότε ο θρασύδειλος Τούρκος θα έκανε τουμπεκί και την ουρά στα σκέλια.
Διότι εάν πήγαινε να πουλήσει τσαμπουκά και να επιτεθεί τότε θα ήταν σαν να το έκανε εναντίον των Ρωσικών πετρελαίων και άρα και εναντίον των ζωτικών συμφερόντων μιας υπερδύναμης φιλικής προς την Ελλάδα, συνεπώς θα είχε να τα βάλει με τις αεροναυτικές δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, οι οποίες αυτές δυνάμεις εάν επεκτείνονταν αυτή η Ελληνορωσική στρατηγική συνεργασία θα είχαν και μόνιμη βάση και ναυπηγεία στο Αιγαίο (Νήσος Σύρος) ...και αν τολμούσαν μετά ας κουνιώνταν τα Τουρκομόγγολα. Εκτός των άλλων η χώρα θα εξασφαλίζονταν για πολλά χρόνια και από την οικονομική άποψη καθώς θα δανείζονταν από τη Ρωσία τα χαμηλότερα επιτόκια και θα έπαιρνε και μεγάλα κέρδη από τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Δείτε και τις άλλες Ρωσικές προτάσεις τις οποίες απέρριξε ο πανηλίθιος σκύλος Ραν-Ταν-Πλάν Μινεϊκο, και κλάψτε τώρα Νεοέλληνες στις ..."στοργικές" αγκάλες του "ΔΝΤ" του νέου αφεντικού σας εβραιομογγόλου Στρος Καν - Χαν - Κοεν, με μειώσεις μισθών - συντάξεων και ακρίβεια - λιτότητα που θα σας εξοντώσει σε βαθμό πέρα κάθε δυνατής αναγνωρίσεως:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΠΟΥΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΒΡΑΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΝΕΪΚΟ ΤΣΑΝΤ ΤΣΙΔΕΝ ΜΠΑΟΥΜ, ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΗΤΟΙ 150 ΕΩΣ 200 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΥΟ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, Κ.ΛΠ.

ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΙΝΕΪΚΟ ΤΣΑΝΤ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΔΝΤ», ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΑΧΑ ΔΗΘΕΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΣ ΣΤΟ 30% ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΣΚΟΠΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο (ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΕΖΙΚΟΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.

και ολόκληρο το ιστορικό των προτάσεων και η επικοινωνία της ΟΕΑ με τη Ρωσική Κυβέρνηση:
(Υπενθυμίζουμε ότι σχεδόν όλα τα "Ελληνικά" ΜΜΕ και ιδίως εκείνες τις κρίσιμες μέρες της Ανοιξης του 2010, επέβαλαν συμπαιγνιακή μούγκα για όλες αυτές τις άκρως συμφέρουσες Ρωσικές προτάσεις διάσωσης της Ελλάδος και στρατηγικής Ελληνορωσικής συνεργασίας)

G.H.REES SIGNALS TO THE RUSSIAN GOVERNMENT
G.H.REES сигналы ПРАВИТЕЛЬСТВА РОССИИ
ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

No comments:

26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις