ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ 2 (ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΓΚΟΥΓΚΛ ΕΧΕΙ ΦΙΜΩΣΕΙ!!!!!!)


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ._

ΛΟΓΟ  ΦΙΜΩΣΕΩΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΚΟΥΓΚΛ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΕΔΩ: https://ellhnkaichaos2.wordpress.com/


Friday 23 September 2011

Mαταιώθηκε ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ λόγω κρίσης -Σχόλιο Ο.Ε.Α.: Σκοτώστε τους Έλληνες Προδότες πολιτικούς και Στρατηγούς Τώρα!

Σχόλιο Ο.Ε.Α.
Σκοτώστε τους Έλληνες Προδότες πολιτικούς και Στρατηγούς Τώρα!
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24326&Itemid=141
Mαταιώθηκε ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ λόγω κρίσης - "Ώρα δράσης, όχι ασκήσεων"
EnoplesDynameisL

Ματαιώνεται η μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, η μεγαλύτερη των Ενόπλων Δυνάμεων που γίνεται παραδοσιακά στις αρχές Οκτωβρίου από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο (παλαιότερα μέσω της άσκησης «Τοξότης» ενωνόταν επιχειρησιακά με την άσκηση «Νικηφόρος» της Εθνοφρουράς στην Κύπρο).
Οι λόγοι ματαίωσης της άσκησης έχουν να κάνουν κυρίως με την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και με το ότι το χρονικό διάστημα που γίνεται η άσκηση συμπίπτει χρονικά με την «αιχμή» της κρίσης, όπως την αναμένουν τα Γενικά Επιτελεία το πρώτο δεκαήμερο το Οκτωβρίου. «Τώρα δεν είναι ώρα για ασκήσεις μεγάλης κλίμακος. Τώρα είναι ώρα κρίσης. Ότι μάθαμε, μάθαμε. Τώρα, αν χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε αυτά που ξέρουμε» τόνισε ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ.
Αντίθετα έχει ξεκινήσει στην Ανδραβίδα η πρώτη σειρά του ΣΟΤ (Σχολείο Όπλων Τακτικής) εκπαιδευτών και μαζί με τη νέα σειρά του ΣΟΤ θα γίνει και η άσκηση σύζευξης των αντιαεροπορικών και ηλεκτρονικών μέσων των τριών Κλάδων, ΗΝΙΟΧΟΣ.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που δεν γίνεται ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ αφού και το 2009 δεν είχε γίνει λόγω εκλογών. Στον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ δοκιμάζεται η δυνατότητα μετάπτωσης του κρατικού μηχανισμού από ειρηνική περίοδο σε περίοδο πολέμου. Εξετάζονται διαφορά υποσενάρια, όπως με την μεσολάβηση κρίσης «θερμού επεισοδίου» ή κατ’ευθείαν πλήρους γενικής πολεμικής κινητοποίησης, από μαζική επίθεση π.χ. σε νησί ή στην περιοχή του Έβρου.
Επίσης εξετάζεται η «αντοχή» του μηχανισμού στρατηγικής συγκέντρωσης. Δηλαδή πόσο γρήγορα μπορούν να συγκεντρωθούν ετοιμοπόλεμες εφεδρείες από την φάση της αποστολής των φύλλων επιστράτευσης της συγκέντρωσης και του εφοδιασμού τους με ιματισμό και ατομικό εξοπλισμό και την μεταφορά τους στα σημεία απ’όπου θα αρχίσει η διάχυσή τους στις μονάδες πρώτης γραμμής, δηλαδή λιμάνια, σταθμοί τρένων ή εναλλακτικά οδικώς.
-Το τρίτο και πιο  σημαντικό μέρος, βέβαια, είναι η εφαρμογή των υπαρχόντων επιχειρησιακών σχεδίων και των σεναρίων.
Σε ερώτηση του defencenet.gr μήπως έπρεπε να γίνει η άσκηση ακριβώς επειδή θα έπρεπε να επιδειχθεί επιχειρησιακή ετοιμότητα «στην άλλη πλευρά του Αιγαίου» η απάντηση ήταν ότι «Την δική μας αποφασιστικότητα την ξέρουν σε στεριά, θάλασσα και αέρα. Μάλλον οι πολιτικοί χρειάζονται έναν ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ για να δούμε κατά πόσον είναι ικανοί να υπερασπίσουν τη χώρα»!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

26-09-2009

visit counter for blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις